Az ember a könyvtárban egy nagy tőke jelenlétében érzi magát, amely kiszámíthatatlan kamatokat osztogat nesztelenül. (Goethe)

2010. szeptember 7., kedd

Gil McNeil : A dívák nem kötnek


Erről a könyvről még nem hallottam semmit, így, megmondom őszintén, a borítója alapján választottam ki elolvasásra. A mű  egy sorozat első kötete, a Jo Mackenzie sorozaté, a második kötetet még nem adták ki Magyarországon. Az írónő angol, eddig nem sok regényt publikált, de azt hiszem, ami késik, nem múlik.
Fülszöveg:
Jo Mackenzie kénytelen új életet kezdeni. Miután fiatalon megözvegyül, két kisfiával és megcsappant bankszámlájával otthagyja Londont, hogy átvegye nagymamája vidéki fonalboltját. Zuhogó esőben érkeznek Broadgate Baybe, amely az a fajta kenti tengerparti kisváros, ahol régóta megállt az élet, és a poros, régi bolt tele van ódivatú áruval. A narancslekvár színű moher, a helyi kúriába beköltöző ünnepelt színésznő és egy rendhagyó terápiás csoport segít túlélni a mindennapokat, de az élet már csak olyan, mint a kötés: a sima után jön a fordított...

Kisvárosi intrikák, hírességek, románc és egy kétgyerekes anya küzdelme a fennmaradásért és boldogságért Gil McNeil szórakoztató és szívmelengető regényében.
Még olvasom:-))Na,elolvastam...
Közben olvastam mást is, szóval ennyire volt ez jó könyv...
Jo, aznap, mikor a férje bejelenti, elköltözik tőle, mert talált valakit magának, el is veszti a férjét teljesen, mert az meghal  autóbalesetben . Új életet kell kezdenie mindenképpen, ugyanis a drága ,immár halott, férj ráhagyott egy csomó adósságot. Mondjuk Jo élete nem könnyű abból a szempontból sem, hogy kénytelen eljátszani, hogy megrendült (persze ez így is van), ugyanakkor meg ott van benne az érzés, hogy a férje megcsalta őt.Egyedül a barátnője tudja az igazságot.
A kötős bolt ötlete tetszett,bár ennyire egyszerűen menne egy kötős vállalkozás fellendítése, rögvest nyitnék egyet!!;-))) Tetszett, hogy az írónő annyiféle szereplőt felvonultat, mindegyiket más-más jellemmel, szinte olyan, mintha itt lennének közöttünk, jó volt olvasni Jo fiainak csínyeit is. Persze, mint ahogy gondoljuk a love story sem maradhat el-DD, helyszínének jó kezdete Velence karácsonykor.
Na, jó azért annyira nem volt rossz könyv, de nem olvasnám újra, persze így jár az, akit a borító képe nyűgöz le:)))Ez egy olyan könyv,aminek az elején tudjuk, mi lesz a vége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése