Az ember a könyvtárban egy nagy tőke jelenlétében érzi magát, amely kiszámíthatatlan kamatokat osztogat nesztelenül. (Goethe)

2010. szeptember 29., szerda

Alice Sebold:Komfortos mennyország

Ez egy nagyon jó könyv, szerintem, akár középiskolásoknak kötelező olvasmány is lehetne...
Susie Salmon gyermekkora túlságosan korán, brutális módon ér véget, meggyilkolja a szomszédjuk különös kegyetlenséggel.A regény tulajdonképpen itt kezdődik, mert Susie személyében nyerhetünk betekintés a halála utáni életbe, mi történik a családjával, osztálytársaival, barátaival, a gyilkos szomszéddal. Ki, hogyan tudja a tragédiát feldolgozni, miért teszik azt, amit tesznek a Susie utáni életben. Az apa, aki sosem adja fel a nyomozást, az anya, aki visszavágyik a régi életébe, a húg, aki Susie-ra akar hasonlítani, az öccs,aki egy szétzilált családban kénytelen felnőni. A mennyországot is megismerhetjük, jó hinni, hogy tényleg jó hely,és valóban látjuk az élő szeretteinket, sőt, néha-néha befolyásolhatjuk az életüket. Legalábbis jó ebben hinni. A regény családi dráma és krimi is, az utolsó betűig izgalmas. Készült róla film is, de azt úgyis mindenki tudja, hogy könyvben mindent jobb elolvasni.:-)
Kedvencem:
"A mennyországban szinte mindenkinek van valakije a Földön, akit figyelemmel kísér: szerelme, barátja, vagy akár egy idegen, aki valamikor kedves volt hozzá,meleg étellel kínálta,vagy egyszerűen csak ott volt, rámosolygott, amikor épp ez hiányzott. És amikor nem leskelődtem, hallgattam, ahogy a többiek beszéltek szeretteikhez:tartok tőle, ugyanolyan feleslegesen, ahogy én. A gyerekek választalan dédelgetése és dorgálása, a társak iránti egyoldalú szerelmek és vágyakozás-képeslapok, melyeknek csak egy oldala van, és nem lehet aláírni őket."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése