Az ember a könyvtárban egy nagy tőke jelenlétében érzi magát, amely kiszámíthatatlan kamatokat osztogat nesztelenül. (Goethe)

2010. november 12., péntek

Mary Ann Shaffer,Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

Ezt a könyvet már augusztusban kiszemeltem magamnak, de csak most jött el az ideje...
A könyv egyik érdekessége, hogy levélregénynek íródott, a szereplők levelezésiből ismerjük meg az eseményeket, a főhősök életét, gondolatait.
Adva van Guernsey szigete, ahol az ott élők egy kisebb csoportja kényszerűségből létrehozza a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot, ugyanis leplezniük kell a fondorlatos módon elfogyasztott malacvacsora nyomait...Adva van Juliet Ashton életvidám írónő, aki amikor levelet kap a társaság egyik tagjától, aki beszámol a társaság mindennapjairól, elhatározza papírra veti a történetüket. Így aztán a az irodalmi társaság tagjai beszámolnak leveleikben, hogyan sikerült túlélniük a háborút, mit adott nekik az olvasás. Természetesen a szerelmi szál sem marad el, meg számos, derűs élethelyzet,melyeken jót mulattam, s sajnos néhány megrázó esemény is elgondolkodtatásra késztethet.
Kedves regény, nekem nem volt sok a háborús történetek leírása, és nem éreztem olyan nagy szakadékot, hogy Shaffer halála után(aki egyébként könyvtáros is volt) unokahúga, Barrows fejezte  be a regényt.
"Kíváncsi lennék, hogy került a könyv Guernsey-re. Lehet, hogy a könyvekben valamilyen fészekrakó ösztön munkál, mely igazi olvasóikhoz vezérli őket. Milyen szép volna, ha igaz volna."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése